Musaka se špenátem a smetanou

musaka-se-spenatem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso
600 g
olej
3 PL
cibule
2 ks
česnek
4 stroužky
čerstvý špenát
300 g
vejce
3 ks
zakysaná smetana
250 g
tvrdý sýr
100 g
kořenící směs adžika
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
tuk
dle potřeby

Postup přípravy:

Umelte libové vepřové maso nebo použijte hotové umleté maso. Na oleji lehce opečte nakrájenou cibulku a nasekané stroužky česneku. Přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte lžíci kořenící směsi adžika a duste do změknutí. Horkou vodou spařte čerstvý špenát a nechte jej odkapat. Rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě navrstvěte masovou směs, špenát, smetanu s vejci a nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem. Zakryjte zapékací mísu poklopem a v předehřáté troubě zapečte.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist