Mrkev po indicku s kari a zázvorem

Suroviny

mrkve
600 g
kari
1 PL
kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm)
másla
50 g
sůl

Postup přípravy:

Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech vymažeme máslem, poklademe na něj větší hranolky mrkve, rovnoměrně posypeme solí, kari, zázvorem a vločkami zbylého másla.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C, dokud  mrkvové hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas promícháme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Vylepšit ji můžeme přidáním bílého jogurtu s bylinkami a česnekem.

Vynikající přílohou je vařená bílá rýže nebo opečená bageta. Ozdobíme petrželkou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist