Mexické nudle se žampióny a chilli

Suroviny

široké nudle
500 g
červená paprika
1 ks
naložené žampiony
1 plechovka
naložené okurky
2 ks
rajčatová štáva
1 sklenice
olej
1 PL
chilli koření
sůl
pepř
hladká mouka
1 PL
smetana
1 dcl
máslo
1 PL

Postup přípravy:

1. Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní nudle, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měka.

2. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i naložené okurky.

3. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo na pánvi, podusíme na něm papriku, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme pěnit.

4. Potom podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a trochu povaříme. Ochutíme solí, chilli kořením, pepřem.

5. Nakonec do omáčky vložíme žampióny a okurky, necháme je pořádně prohřát.

6. Nudle na talíři přelijeme touto omáčkou. Celou porci lze posypat strouhaným sýrem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2010 3:42| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist