Medové perníčky s polevou

medove-pernicky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

med
3 PL
máslo
50 g
cukr
100 g
skořice
1 ČL
citrónová kůra
1 ČL
badyán
1 špetka
rum
1 PL
vejce
1 ks
hladká mouka
300 g
kypřící prášek do perníku
1 ks
moučkový cukr
100 g
bílek
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: 3 lžíce medu, 50 g másla, 100 g cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, špetka badyánu, 1 lžíce rumu, 1 vejce, 300 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do perníku

Poleva: 100 g prosetého moučkového cukru, 1 bílek

V kastrůlku rozehřejte med, máslo a cukr. Do zchladlé směsi vmíchejte skořici, citrónovou kůru, badyán, rum a vejce. Směs zadělejte s prosátou hladkou moukou promíchanou s kypřicím práškem do perníku. Pokud by bylo těsto řídké, zapracujte do něj ještě trochu hladké mouky. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout do druhého dne (u perníkového těsta čím déle odpočívá, tím je lepší). Těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm, vykrájejte drobné tvary, rozložte na plech a upečte zvolna v předehřáté troubě. Připravte si polevu tak, že bílek utřete s moučkovým cukrem na polotekutou polevu. Vychladlé perníčky ozdobte polevou, nechte zaschnout a uložte, aby se rozležely.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist