Marmeláda z borůvek

Suroviny

borůvek
2 kg
cukru
1 kg
vody
300 ml
kyseliny citrónové
1 ČL
pektogelu
1 ks

Postup přípravy:

Dobře vyzrálé borůvky podlijeme ve smaltové nebo kameninové nádobě vodou a rozvaříme je. Rozvařené borůvky vaříme za stálého míchání dál, až zhoustnou. Přidáme postupně cukr a dále za stálého míchání vaříme. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou, pektogel, povaříme a horkou směs naplníme do sklenic. Zavařovací sklenice důkladně uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.7.2016 7:21| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist