Makrely grilované na pomeranči

Suroviny

makrel malých vykuchaných
4 ks
masitých paprik
3 ks
šťavnatých pomerančů
2 ks
brambor
1 kg
sůl, pepř
dle chuti
kmín
dle chuti
vinného octa
1 PL
olivového oleje
1 PL

Postup přípravy:

Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce skoro doměkka. Papriky omyjte, osuššte a zbavte jaderníků a semínek. Pepř a kmín rozdrťe a smíchejte se solí. Kažždou makrelu omyjte, dobře osuššte, potřete olejem a posypte hustě kořením. Položžte je na (nebo pod) rozehřátý gril, přidejte papriky a na čtvrtky překrájené brambory a zvolna grilujte. Podle potřeby otáčejte. Pomeranče důkladně omyjte. Z jednoho vymačkejte šťšávu a smíchejte ji se lžžící octa a lžžící oleje. Druhý pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Ta těsně před koncem grilování rozložžte na ryby, vššechno potřete pomerančovou marinádou, grilujte ještě asi 3 minuty a podávejte.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2016 8:46

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist