Femina.cz > Česká a světová kuchyně > Nejdražší dezert světa
Nejdražší dezert světa
Pro nejdražší dezert světa budete potřebovat letenku do New Yorku. Jako v každém správném dezertu v něm nechybí čokoláda a luxusní šlehačka, ovšem v tomto případě v něm najdete i zlatý prach.
Když hotel na Srí Lance letos v létě oznámil, že připravuje nejdražší dezert na světě v přepočtu za 290 tisíc korun, nenechalo to newyorského majitele restaurace Stephena Bruceho spát. A dnes se obrátil na Guinessovy světové rekordy s tím, že jeho dezert stojí v přepočtu téměř půl milionu korun.
Lahodný pohár hýřící čokoládou a zlatem připravují v jeho podniku Serendipity 3 na Manhattanu. Dezert se jmenuje Frrrozen Haute Chocolate, obsahuje puding s 28 vzácnými druhy kakaa, prvotřídní šlehanou smetanu a prach z poživatelného třiadvacetikarátového zlata. Vršek poháru zdobí pralinka La Madeline au Truffle.
Vedle čokoládové zlatem se blyštící pochoutky dostane každý klient navíc lžičku z osmnáctikarátového zlata a zlatý dámský náramek. Samozřejmě vše jako dárek, který si z podniku a kulinářského zážitku odnáší domů.
Srílanská specialita zase nabízí obří akvamarín vážící 80 karátů. V hotelu na jih od největší metropole Kolomba ho připravují z šampaňského Dom Perignon, z plátků pravého stříbra a zlata a zmíněného kamene. Zákusek je skutečným dílem mistra cukráře, připomíná kocábku s tradičním srílanským rybářem. To vše je vyrobeno z čokolády a karamelu.