Femina.cz > Komerční prezentace > Má vaše vůně krátkou výdrž? Možná je to kvůli aplikaci…
Má vaše vůně krátkou výdrž? Možná je to kvůli aplikaci…
Bojujete s výdrží u své oblíbené vůně? Poradíme vám, jak svou vůni udržet na těle co možná nejdelší dobu.
Aplikace vůní se nezdá být až tak záludnou problematikou. Ano, nejedná se o kvantovou fyziku, avšak máte-li přesné informace o správném nanášení vašeho oblíbeného parfému, můžete si jeho omamnou vůni vychutnávat mnohem delší dobu.
Většina lidí se mylně domnívá, že čím je vůně dražší, nebo dokonce, čím větší množství parfému nanáší, tím má delší výdrž. Omyl! Výdrž vaší vůně může ovlivnit poměr vonných složek v koncentrovaném lihu. Čím vyšší je poměr vonné směsi k vodě a alkoholu, tím je vůně intenzivnější. Ale tušili jste, že i vy sami dokážete ovlivnit výdrž vašeho parfému jeho správnou aplikací?
Kam nanášet vůni?
Aplikujte parfém pokud možno hned po koupeli zhruba z třiceti centimetrů na suchá, prohřátá místa, ideálně před obléknutím. Vůni nanášejte na pulzní body, mezi které patří například zápěstí, krk, dekolt, loketní a podkolenní jamky. Vůní můžete takzvaně i „projít“. Tato metoda aplikace spočívá ve stříknutí vůně do prostoru před sebe a následným krokem vpřed. Mikročástice vonného aroma tak na vaší pokožce vytvoří nádherně voňavý závoj.
Čemu se vyvarovat?
Mnoho lidí má po aplikaci parfému zafixováno třít si svá navoněná zápěstí o sebe. I když se tento pohyb může jevit jako ideálním pomocníkem pro zintenzivnění vůně, opak je pravdou. Třením se totiž ničí složky, které se mají pozvolna samy uvolnit a vy tak nedosáhnete požadovaného efektu.
Pokud trpíte věčně suchou a citlivou pokožkou, aplikace parfémů přímo na kůži zřejmě nebude vaším šálkem kávy. Pokud budete takové pokožce dopřávat nános parfému obsahující alkohol, danou vůni ihned vstřebá a vzápětí se vrátí do původního stavu.
Chcete se dozvědět informace o tom, jak vybrat parfém, z čeho se skládají a mnoho dalších zajímavostí? Podívejte se na Encyklopedii vůní, kterou najdete přímo na stránkách e-shopu Elnino.