Lívance ze zakysané smetany s ovocným přelivem

livance-ze-zakysane-smetany-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zakysaná smetana
250 ml
žloutek
2 ks
cukr
30 g
polohrubá mouka
100 g
prášek do pečiva
1/2 ČL
bílek
4 ks
sůl
1 špetka
krystalový cukr
1 hrst
olej na smažení
dle potřeby
sezonní ovoce (např. borůvky, maliny, ostružiny nebo mražené)
dle chuti
jogurt nebo zakysaná smetana na potření
dle chuti
moučkový cukr na posypání
dle potřeby

Postup přípravy:

Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přidejte cukr a postupně přimíchávejte mouku prosetou s práškem do pečiva. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do hmoty. Pokud je těsto řídké, přisypte ještě trochu mouky. Lívanečník nebo pánvičku vymažte olejem a usmažte lívance, které uchovejte v teple. Omyté a přebrané ovoce krátce povařte s cukrem a troškou vody. Lívance potřete jogurtem nebo zakysanou smetanou a přelijte lžící rozvařeného ovoce. Můžete posypat moučkovým cukrem.

Tip: lívance můžete také ozdobit jablky rozvařenými s cukrem, skořicí a kouskem citronové kůry.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist