Lívance s marmeládou, tvarohem a šlehačkou

Suroviny

polohrubá mouka
250 g
mléko
500 ml
droždí
1/4 kostky
vejce
1 ks
cukr krupice
1 PL
sádlo
1/4 kostky
sůl
dle chuti
marmeláda
dle chuti
tvaroh
dle chuti
ušlehaná smetana
dle chuti

Postup přípravy:

Z vlažného mléka, kousku droždí a cukru uděláme kvásek, necháme ho vzejít. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a nalijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a špetku soli, vše promícháme, přidáme kvásek, opět promícháme, až vznikne řídké těsto, které dáme stranou a necháme 30 minut vykynout. Lívanečník vymastíme sádlem, naléváme těsto, ze kterého smažíme jednotlivé lívance a to z obou stran. Hotové lívance potřeme marmeládou, posypeme tvarohem a ozdobíme kopečkem smetany.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist