Lilky nadívané zeleninou se zálivkou

Suroviny

lilek
4 ks
olej
250 ml
cibule
3 ks
paprika
5 ks
feferonka (nemusí být)
1 ks
rajčata
3 ks
česnek
1 hlavička
nasekaná zelená petrželka
1 hrst
sůl, pepř
dle chuti
hladká mouka
2 PL
rajčatová štáva
100 ml

Postup přípravy:

Zálivka: 2 lžíce hladké mouky, 50 ml oleje, 100 ml rajčatové šťávy, sůl, pepř

Lilky důkladně omyjte a osušte, odkrojte stopky a každý příčně nařízněte. Opečte lilky na oleji a dejte na stranu. Na tomtéž oleji osmažte nadrobno nakrájené cibule, papriky, feferonku a rajčata. Do osmažené směsi přidejte nasekaný česnek, osolte podle chuti a dobře promíchejte. Řezy v lilcích naplňte zeleninovou směsí a lilky narovnejte do zapékací mísy. Trochu je podlijte vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C asi 30 minut. Mouku osmahněte na oleji, přidejte rajskou šťávu, osolte, opepřete a povařte. Šťávou zalijte lilky a nechte v troubě ještě krátce zapéci.

Tip: podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými bramborami.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist