Lahůdkové telecí řízky na grilu

Suroviny

menší telecí řízky
4 ks
sůl, bílý pepř
olivového oleje
2 PL
tenké plátky parmské šunky
4 ks
malou snítku rozmarýnu
1 ks
snítky petržele
2 ks
změklého másla
100 g
strouhaného parmazánu
80 g
žloutek
1 ks
strouhanky
70 g

Postup přípravy:

Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře usušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a v něm řízky opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. Rozmarýn a petrželku opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, parmazánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4 minuty do zlatohněda.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.5.2013 3:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist