Kuskus s kozím sýrem a chřestem

Suroviny

zeleného chřestu
1 svazek
bílého chřestu
1 svazek
nadrobno nasekaná šalotka
1 ks
vývaru ze zeleninového bujonu
2 šálky
kuskusu
200 g
čerstvého kozího sýru Naše bio
100 g
extra panenského olivového oleje
5 PL
sůl, cukr, citrón, pepř

Postup přípravy:

Kuskus zalijte vývarem ze zeleninového bujonu. Nechte odstát, dokud se tekutina nevstřebá a kuskus promíchejte vidličkou, aby zůstal sypký. Přidejte nasekanou šalotku. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, bílý chřest oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, přidejte 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu. Vařte zvlášť bílý a zelený chřest, po dobu přibližně 10 minut. Vychladlý chřest nakrájejte na 2cm kousky, přidejte ke kuskusu. Osolte, opepřete, zakapejte olivovým olejem a citrónem podle chuti a zdobte rozdrobeným kozím sýrem.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 12:57| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist