Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

kureci-rizky-s-horcicnou-omackou-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kuřecí řízek z prsou nebo stehen
4 ks
olej
1 PL
sušené oregano
1 ČL
zeleninový vývar
100 ml
dijonská hořčice
1 PL
podrcené hořčičné semínko
1 ČL
škrobová moučka
1 ČL
citrónová šťáva
1 ČL
cukr
1/2 ČL
sůl, čerstvě mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí řízky opláchněte, osušte, osolte, opepřete, potřete olejem a posypte oreganem. Zabalte je do alobalu, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut. Vývar smíchejte v malém rendlíku s hořčicí, podrcenými semínky, citrónovou šťávou, škrobovou moučkou a cukrem (ten můžete i vynechat). Směs uveďte do varu a krátce povařte. Maso přelijte omáčkou. Podávejte s různou dušenou zeleninou a vařenou pohankou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist