Kuřecí prsa na špenátu a hroznech

Suroviny

kuřecí prsní řízky
4 ks
lístků šalvěje
8 ks
olivového oleje
3 PL
baby špenátu
200 g
červeného hroznového vína
100 g
bílého hroznového vína
100 g
avokáda, vypeckovaná a nakrájená na plátky
2 ks
sůl a pepř podle chuti
extra panenského olivového oleje
3 PL
aceto Balsamico
2 ČL
dijonské hořčice
1 ČL

Postup přípravy:

Zálivka: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky Aceto Balsamico , 1 lžička dijonské hořčice , sůl a pepř podle chuti

Kuřecí řízky jemně naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Pánev rozpalte na maximum, přidejte olej, šalvěj a opékejte kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně. Pak je zabalte do alobalu a nechte dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C. V porcelánové misce vyšlehejte do pěny všechny ingredience na zálivku. Špenát operte a nechte okapat. Kuličky bílého i červeného vína rozpulte a zbavte semínek. Ve velké míse promíchejte špenát a hroznové víno se zálivkou. Na talíř naaranžujte plátky prsíček, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.

Recept by Billa

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.3.2015 9:27| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist