Kuřecí prsa na másle se žampióny a vínem

Suroviny

kuřecí prso
4 plátky
velká cibule
1 ks
suché bílé víno
300 ml
krémové žampióny
250 g
máslo
150 g
drcený pepř a sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky, na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran, z každé strany cca 5 minut, v této fázi NESOLÍME! V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud jsou velké, přepůlíme je, vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno, bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství, pak pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut, ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2015 3:21| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist