Kuřecí křidýlka v kukuřičných lupíncích s česnekem

Suroviny

kuřecích křidýlek
8-10 ks
celého pepře
3 ks
bobkového listu
1 ks
nového koření
2 ks
cibule
1 ks
česneku
3 stroužky
bílého jogurtu
200 ml
rajského protlaku
2 PL
mletý kmín
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
kukuřičné lupínky (corn flakes)
dle potřeby
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Křidélka omyjte, osušte a vložte do vroucí osolené vody spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, pokrájeným česnekem a rozkrojenou cibulí. Uvařte doměkka, nechte okapat a trochu vychladnout. Jogurt našlehejte a smíchejte s protlakem, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Křidélka potřete ze všech stran jogurtovou směsí a obalte v kukuřičných lupíncích, které jste předtím trochu nadrtili. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažte maso z obou stran a ihned podávejte s pečenými bramborami nebo pečivem a čerstvou zeleninou.

Tip: Obalená křidýlka lze také usmažit v troubě. Plech s olejem nejprve nechte v troubě rozehřát, potom teprve do něj naskládejte kousky masa.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.2.2017 10:28| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist