Kuře po provensálsku s rajčaty

kure-po-provensalsku-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

kuře
1 ks
olej
70 g
rostlinný tuk
50 g
bílé víno
2 dl
česnek
2 stroužky
rajče
250 g
černé olivy
50 g
bazalka
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách prudčeji opečeme. Porce přendáme na tukem vymazaný pekáček, podlijeme vínem, přidáme prolisovaný česnek, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata bez jader, olivy, bazalku a dusíme zvolna ve vyhřáté troubě doměkka. Podáváme s brambory, rýží či hranolky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist