Kuře po kreolsku s omáčkou a bazalkou

Suroviny

kuře
1 ks
másla
100 g
sůl
rajčat nebo rajského protlaku
500 g
cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
sušené bazalky
1 ČL
majoránky
1/2 ČL
cukru
1 ČL
paprikový lusk
bílého vína
2 dcl
olivového oleje
1 dcl
sůl, pepř, tabasco

Postup přípravy:

Omáčka: 500 g rajčat nebo rajského protlaku,cibule, stroužek česneku, lžička sušené bazalky, 1/2 lžičky majoránky, lžička cukru, paprikový lusk, 2 dl bílého vína, sůl, pepř, tabasco, 1 dl olivového oleje

Kuře osolíme, upečeme v troubě na másle a naporcujeme.

Rajčata nebo protlak v horkém oleji osmahneme s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a ostatními přísadami, uděláme omáčku, necháme chvíli odležet a nalijeme na porce kuřete.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist