Kuře na cibuli s černým pivem

Suroviny

kuřecí stehna
4 ks
větší cibule
2 ks
marináda pepř/hořčice
1/2 balíčku
černé pivo
500 ml
máslo
50 g
hladká mouka
20 g
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí stehna dobře očistíme. Uděláme si marinádu podle návodu na sáčku (jen z poloviční dávky), stehna touto směsí po všech stranách potřeme a necháme v chladnu asi 45 minut odležet. Do máslem vymazaného pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a položíme na vrstvu marinovaná kuřecí stehna. Pokud snad zbyla marináda, přidáme ji k masu, zalijeme černým pivem (1/4 l) a dáme péci do vyhřáté trouby. Maso při pečení často poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zbytkem černého piva až do změknutí masa (asi 45 minut). Měkké maso vyndáme, vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a provaříme. Pak vložíme maso zpět a prohřejeme. Podle potřeby můžeme dosolit.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist