Již po osmé se setká česká kulinářská špička, aby nezávislá porota rozhodla, kdo má právo nést titul „Kuchař roku 2007/2008„. Tato soutěž je součástí mezinárodního soutěžního systému Global Chefs Challenge a český vítěz postoupí přímo do kontinentálního finále soutěže.
Vedle této prestižní soutěže, kterou vyhlašuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Unilever Foodsolutions, se v sobotu 23.února 2008 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze uskuteční také soutěž KNORR Primerba Culinary Cup 2008, kde změří své síly kuchaři, kteří rádi soutěží.
Soutěžní klání bude přístupné široké veřejnosti. Aby soutěžící nebyli rušeni a aby zároveň měli všichni možnost nahlédnout „pod pokličku“ kuchařského umění, bude v kongresovém sálu hotelu zajištěn přímý přenos z hotelové kuchyně a po celý den bude připraven bohatý
doprovodný program:
– nejdelší sýrová roláda
– kuchařská show – Let´s Go Magic
– módní show
– ve vitality koutku se o Vás postará nutriční specialista
– na zmrzlinové ochutnávky Vás pozve Algida
– cukrářská show Carte d´Or
– ochutnávka netradičníc druhů piv
– dětský koutek s celodenním programem
– Nealko bar
– flambování palačinek
– a ještě mnoho dalšího!
Také se můžete těšit na minifood festival „všechny chuti světa aneb svět na talíři“, kde Vám nejlepší pražské restaurace nabídnou ochutnávku toho nejlepšího z celého světa, např:
• Sushi v podání japonské restaurace Samuraji
• Ethno jídla v podání Ethnocatering občanského sdružení Berkat
• Africká kuchyně restaurace u Pštrosa
• Brasserie M
Moderátorem celého dne bude Petr Rychlý.
V rámci doprovodného programu je možné navštívit odborné semináře mistrů kuchyně, kteří Vás provedou zákulisím přípravy pestré nabídky lahůdek.
Malá ochutnávka ze salónků seminářů:
* Evropské šunky a jejich hlavní rozdělení a použití v gastronomii
* Pivo a jeho vstup do vysoké gastronomie
* Chuť a vůně arabského světa
* Houby v jídle a seznámení s málo známými houbami
* Moderní restaurační dezerty
* Renesance sýrů – podávání v menu
* S lehkostí v indické kuchyni v Čechách
* Středomořská kuchyně
* Molekulární kuchyně – trend nebo směr?
* Knedlíky – český fenomén aneb Ital nezná ten zázrak …
* Mandolína – pomocník pro kreativní tvorbu v kuchyni
* Jak se točil film Obsluhoval jsem anglického krále
* Jídlo a hlad v 8 000 metrech
* Kuchaři – mistři nožů
* Pořady ve světe o kuchařských TV celebritách a soutěžích
* Senzorika – tajemný svět smyslů
* Let´s go magic
* Objevte svět piva v gastronomii
Info o seminářích a registraci najdete zde.
Podrobné informace o soutěži celodenním programu najdete na www.kucharroku.cz