Kuchař roku 2007/2008

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky vás zve na letošní ročník prestižní soutěže Kuchař roku 2007/2008.

Již po osmé se setká česká kulinářská špička, aby nezávislá porota rozhodla, kdo má právo nést titul „Kuchař roku 2007/2008„. Tato soutěž je součástí mezinárodního soutěžního systému Global Chefs Challenge a český vítěz postoupí přímo do kontinentálního finále soutěže.

Vedle této prestižní soutěže, kterou vyhlašuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Unilever Foodsolutions, se v sobotu 23.února 2008 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze uskuteční také soutěž KNORR Primerba Culinary Cup 2008, kde změří své síly kuchaři, kteří rádi soutěží.

Soutěžní klání bude přístupné široké veřejnosti. Aby soutěžící nebyli rušeni a aby zároveň měli všichni možnost nahlédnout „pod pokličku“ kuchařského umění, bude v kongresovém sálu hotelu zajištěn přímý přenos z hotelové kuchyně a po celý den bude připraven bohatý
doprovodný program:
– nejdelší sýrová roláda
– kuchařská show – Let´s Go Magic
– módní show
– ve vitality koutku se o Vás postará nutriční specialista
– na zmrzlinové ochutnávky Vás pozve Algida
– cukrářská show Carte d´Or
– ochutnávka netradičníc druhů piv
– dětský koutek s celodenním programem
– Nealko bar
– flambování palačinek
– a ještě mnoho dalšího!

Také se můžete těšit na minifood festival „všechny chuti světa aneb svět na talíři“, kde Vám nejlepší pražské restaurace nabídnou ochutnávku toho nejlepšího z celého světa, např:
• Sushi v podání japonské restaurace Samuraji
• Ethno jídla v podání Ethnocatering občanského sdružení Berkat
• Africká kuchyně restaurace u Pštrosa
• Brasserie M

Moderátorem celého dne bude Petr Rychlý.

V rámci doprovodného programu je možné navštívit odborné semináře mistrů kuchyně, kteří Vás provedou zákulisím přípravy pestré nabídky lahůdek.

Malá ochutnávka ze salónků seminářů:

*  Evropské šunky a jejich hlavní rozdělení a použití v gastronomii
*  Pivo a jeho vstup do vysoké gastronomie
*  Chuť a vůně arabského světa
*  Houby v jídle a seznámení s málo známými houbami
*  Moderní restaurační dezerty
*  Renesance sýrů – podávání v menu
*  S lehkostí v indické kuchyni v Čechách
*  Středomořská kuchyně
*  Molekulární kuchyně – trend nebo směr?
*  Knedlíky – český fenomén aneb Ital nezná ten zázrak …
*  Mandolína – pomocník pro kreativní tvorbu v kuchyni
*  Jak se točil film Obsluhoval jsem anglického krále
*  Jídlo a hlad v 8 000 metrech
*  Kuchaři – mistři nožů
*  Pořady ve světe o kuchařských TV celebritách a soutěžích
*  Senzorika – tajemný svět smyslů
*  Let´s go magic
*  Objevte svět piva v gastronomii

Info o seminářích a registraci najdete zde.

Podrobné informace o soutěži celodenním programu najdete na www.kucharroku.cz

20.2.2008 12:00| autor: Redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist