Krůtí prsíčka s celerovým salátem

kruti-prsicka-s-celerovym-salatem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

krůtí prso (asi 0,75 kg)
1 ks
středně velký celer
1 ks
kyselejší jablko
1 ks
pevná hruška
1 ks
citrón
2 ks
cukr
1 PL
česnek
4 stroužky
slanina
70 g
rozmarýn
2 snítky
hrubě nasekané ořechy
4 PL
sůl, čerstvě podrcený pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Celer oloupejte, nakrájejte ho na tenké nudličky, vložte do kastrolu a zalijte šťávou z citrónu. Přidejte cukr a sůl, zalijte vodou, aby byl těsně ponořený a povařte asi 5 minut (skoro doměkka). Nechte s tekutinou vychladnout. Slaninu nakrájejte na klínky a česnek na půlky. Maso omyjte, osušte, prošpikujte slaninou a česnekem. Osolte ho, opepřete, přidejte snítky rozmarýnu, vložte do pekáčku, zakryjte poklicí a pečte asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poklici odstraňte, maso podle potřeby podlijte a dopečte dozlatova. Z celeru slijte tekutinu, přidejte do něj na nudličky nakrájené jablko a hrušku, osolte, opepřete, zalijte šťávou z druhého citrónu, posypte nasekanými ořechy a zlehka promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, ozdobte zelenou petrželkou a podávejte se salátem. Můžete doplnit pečivem nebo i jinou přílohou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist