Krůtí maso se zeleninou v alobalu

kruti-maso-se-zeleninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

krůtí prso vcelku
750 g
slanina
70 g
olivový olej
4 PL
cuketa
500 g
česnek
4-5 stroužků
čerstvý rozmarýn
několik snítek
čerstvě podrcený barevný pepř
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Krůtí maso prošpikujte nakrájenou slaninou a polovinou na nudličky nakrájeného česneku. Posypte ho solí, pepřem, rozmarýnem a potřete částí oleje. Maso nechte v chladu rozležet. Pak si připravte dvojitý velký plát alobalu. Maso ovažte provázkem do válečku, aby si podrželo tvar, opečte ho rychle ze všech stran na olejem potřené pánvi, přendejte ho na alobal a nahoře pevně uzavřete. Balíček položte na plech nebo pekáček, vložte do předehřáté trouby, pečte 45 minut při cca 180 °C. Mezitím omyjte a osušte cukety, nakrájejte je na nudličky, dejte do misky, osolte je, opepřete, přidejte utřený česnek, olej, několik jemně nasekaných jehliček rozmarýnu a promíchejte. Když bude maso upečené, rozevřete opatrně alobal, aby nevytekla šťáva, maso vyjměte a zbavte provázku. Do šťávy nasypejte připravenou cuketu, lehce ji promíchejte se šťávou, navrch naskládejte na porce nakrájené maso, vložte zpět do trouby a asi 5 minut ještě pečte.

Náš tip: podávejte s různě upravenými brambory, pečivem nebo rýží.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.1.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist