Kroupová polévka se zeleninou

kroupova-polevka-se-zeleninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kroupa
120 g
voda
800 ml
malá cibule
1 ks
zelenina (karotka, kedlubna, hrášek, ředkvička, pórek, celer)
250-300 g
máslo
25 g
mléko
250 ml
sůl, pepř
dle chuti
petrželová nať
dle chuti
pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Kroupy nasypte do cedníku, propláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přidejte oloupanou cibuli, špetku soli, uveďte do varu a velmi zvolna vařte asi 30 minut. Mezitím očistěte zeleninu a nadrobno ji nakrájejte. Na rozehřátém másle lehce poduste nakrájenou zeleninu a nasypte ji do kroupové polévky. Zjemněte ji mlékem, podle chuti osolte, opepřete a krátce povařte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku nebo pažitku.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.1.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist