Krevety se středomořským salátem a majinézou

Suroviny

krevet
230 g
sůl, bílý pepř
šťáva z jednoho citrónu
olivový olej
raných brambor
100 g
rukoly
125 g
rajčat
300 g
piniových oříšků
50 g
sezamových semínek
50 g
majonézy
70 g
bílého nízkotučného jogurtu
30 g
chilli
1 špetka
kajanského pepře
1 špetka
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Krevety očistíme, osolíme, opepříme, přelijeme citrónovou štávou a olivovým olejem a necháme 25 minut uležet. Brambory uvaříme, rukolu umyjeme, rajčata pokrájíme na plátky a rozložíme na talíř. Majonézu smícháme s jogurtem, chili a kajenským pepřem a dochutíme citrónovou šťávou. Krevety usmažíme na rozpáleném olivovém oleji, minutu před koncem smažení přidáme piniové oříšky a sezamová semínka. Usmažené krevety i s oříšky poklademe na připravenou zeleninu a přelijeme zálivkou. Nakonec můžeme ozdobit sekanou pažitkou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:36| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist