Krémový koláč s broskvemi

Suroviny

hladké mouky
305 g
soli
1 KL
másla
180 g
studené vody
2-3 PL
kompotovaných broskví
5 ks
zakysané smetany
150 ml
žloutků
3 ks
pískového cukru
260 g
mleté skořice
1/2 KL

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, 1 kávová lžička soli, 120 g másla, 2 – 3 lžíce studené vody

Náplň: 5 středně velkých kompotovaných broskví, 150 ml zakysané smetany, 3 žloutky, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky

Drobenka: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice

Ve středně velké míse promícháme mouku, sůl a máslo a zpracujeme v těsto. Podle potřeby přidáme vodu. Z těsta vyválíme kulatý plát o síle 3 mm, pomocí válečku ho přeneseme do formy a vytvoříme ozdobné okraje. Osm půlek broskví nakrájíme na malé plátky. Ve středně velké misce třeme zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, až jsou dokonale promísené. Směsí opatrně polijeme broskve. Koláč pečeme asi 30 minut až krémová směs začne tuhnout.

Příprava drobenky: V malé misce zpracujeme máslo, mouku a cukr, až se začnou tvořit hrubé drobky, nakonec vmícháme skořici. Drobenku nasypeme na napůl upečený dort, dáme zpět do trouby a dopečeme. Vyjmeme až když se drobenka zbarví dozlatova. Koláč necháme asi hodinu chladnout. Před podáváním nakrájíme zbývající broskve na plátky silné asi 0,5 cm a ozdobíme jimi střed koláče.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.8.2016 10:06

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist