Křehké hovězí plátky na česneku

krehke-platky-na-cesneku-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí plátek
600 g
česnek
4 stroužky
středně velká cibule
2 ks
hladká mouka na obalení plátků
dle potřeby
mouka na zahuštění
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Plátky naklepejte, osolte a opepřete, potřete rozmačkaným česnekem a obalte v mouce. Na rozehřátém oleji osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Zvlášť na pánvičce usmažte na oleji plátky masa a přidejte je i s výpekem k cibuli. Podlijte horkou vodou a duste doměkka. Častěji, podle potřeby podlévejte. Když je maso poloměkké, přidejte tolik horké vody, kolik chcete mít omáčky a dovařte. Měkké plátky vyjměte do jiné nádoby, omáčku zahustěte moukou a asi 6 minut povařte. Nakonec dochuťte worcesterem a přeceďte na maso. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist