Králík po francouzsku se slaninou a hořčicí

Suroviny

králičí zadek
hořčice
3 PL
slaniny
5 dkg
sůl
másla
10-12 dkg

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Hodí se k tomu pouze zadek z mladého králíka. Zbavíme ho blanek, tuku, protáhneme lehce slaninou omočenou v hořčici, osolíme, dáme do pekáče, podlijeme ho máslem, potřeme asi dvěma lžícemi hořčice a za dalšího podlévání máslem, později pak asi 4 lžícemi vařící osolené vody, upečeme za hodinu do růžova, do měkka. Upečeného králíka nakrájíme na díly, složíme je na zahřátou podávací mísu, obložíme vařenými, loupanými novými brambory, přelijeme šťávou zbylou v pekáči (proceděnou) a ihned podáváme na stůl.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist