Králík po francouzsku se šípky a zeleninou

Suroviny

kořenové zeleniny
6 dkg
omastku
3 dkg
králičí zadek
červeného vína
2 PL
sušených šípků
2 dkg
ocet
másla
2 dkg
cukru
1 dkg
mouky
1 dkg
citron
1 ks

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Do kastrolku dáme nakrájenou zeleninu (petržel, mrkev, celer, cibuli), každého lžíci, a necháme na másle zarůžovět. Spařené a osolené králičí maso (spařením pozbude nepříjemné chuti) vložíme na zeleninu a pomalu asi 1 hodinu dusíme. Když počíná měknout, zalijeme je asi 2 lžícemi červeného vína, 3 lžícemi slabší polévky, přidáme lžíci sušených šípků a lžíci octa. V malém kastrolku necháme rozpustit lžíci másla, přidáme půl lžíce tlučeného cukru a necháme zhnědnout. Pak přidáme lžíci mouky, uděláme tmavou řídkou jíšku, dáme ji do omáčky, přidáme několik kapek citronové šťávy, kousek citronové kůry, necháme povařit a procedíme. Ochutnáme ji, má být pikantně kyselá.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist