Králík na smetaně se slaninou a zeleninou

Suroviny

králičí zadek
600-800 g
libová slanina
100-120 g
bílé víno
100 ml
smetana
200 ml
kořenová zelenina
100 g
cibule malá
1 ks
rajský protlak
1/2 KL
sůl,hořčice
mleté divoké koření

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Králičí maso rozdělíme na 50-70 g velké dílky. Protáhneme jimi část proužků slaniny, obalených v mletém divokém koření. Potřeme směsí ze soli, hořčice, rajského protlaku a části vína. Necháme 6-8 hodin odležet. Poté na zbytku slaniny zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme odleželé maso. Zastříkneme vínem a zvolna dusíme doměkka. Na závěr přilijeme smetanu. Maso vyjmeme. Omáčku se zeleninou nezahušťujeme, ale prolisujeme nebo rozmixujeme.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist