Králík na citrónu po Zakyntosku

kralik-na-citronu-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

zadní králičí stehno
4 ks
citrónová šťáva (ze 3 citrónů)
3 ks
olivový olej
5 PL

Postup přípravy:

Králičí stehna omyjeme, vložíme do hluboké mísy a přelijeme šťávou ze 2 citrónů zředěnou vodou, aby byla stehna ponořena. Druhý den stehna vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Pokapeme citrónovou šťávou ze zbývajícího citrónu a podlijeme horkou vodou. Dusíme pomalu pod pokličkou, až je maso měkké. Je-li potřeba, tak ještě stehna trochu podlijeme. Podáváme s rýží a opečeným bramborem. Králík na citrónu je specialita ze Zakyntosu, v tomto případě se jedná o divokého králíka, ale i králíkem domácím nic nezkazíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist