Kornoutky se šlehačkou a vanilkovým cukrem

Suroviny

hrubá mouka
1/2 hrnku
smetana ke šlehání
1 hrnek
cukr krupice
3 PL
moučkový cukr
1 PL
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
tuk a mouka na plech

Postup přípravy:

Vejce, krupicový a vanilkový cukr krátce rozmixujeme. Do této směsi přisypeme prosátou hrubou mouku a vypracujeme řidší těsto, které lžící nanášíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

Pečeme je ve středně horké troubě tak dlouho, dokud na okraji nezrůžoví. Potom je ihned špachtlí přeneseme na prkénko, stočíme do tvaru kornoutku a spojené části pevně zmáčkneme, aby se kornoutek nerozvinul. Vychladlé kornoutky plníme ušlehanou smetanou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist