Femina.cz > Komerční prezentace > Kimchi a hubnutí do plavek
Kimchi a hubnutí do plavek
Stupně na teploměru pomalu, ale jistě stoupají, a pokud i vy patříte mezi početnou skupinu nás, co jsme spoléhali na to, že pod kabátem oversize se nějaké to zimní kilo schová a teď se kolem zrcadel proháníme rychlostí světla, tak právě pro vás teď nastává doba, kdy je třeba udělat rázné rozhodnutí a zkusit s tím něco udělat. Máme pro vás zaručeného pomocníka s názvem Kimchi.
Tento fermentovaný salát, který má původ v Koreji a v našich končinách už zdomácněl, vám může pomoci k vysněné postavě. Vězte, že není spasitel, ale pouhý pomocník.
A propos postava: také občas se závistivým pohledem spočinete na postavách většiny asiatek a napadne vás, proč ony jsou tak štíhlé a nás, slovanské děvuchy, matka příroda obdařila těly „krev a mlíko“? Samozřejmě, že podstatnou a neměnnou roli tu hraje odlišný genotyp, s tím prostě nehneme. Ale jen v genech to není. Co můžeme ovlivnit, to je složení naší stravy a pravidelný pohyb.
Je asi zbytečné tady opakovat, že zelenina by měla být v našem jídelníčku zastoupena denně přibližně 600g – ruku na srdce – kdo to zvládá? Navíc nejrozšířenější klasická trojkombinace paprika-rajče-okurka, se dost rychle přejí. Tak co s tím?
Jak kimchi může pomoci s hubnutím a redukcí hmotnosti?
Zkuste zařadit kimchi, kvašenou zeleninu, která vzniká na základě mléčného kvašení, jež představuje velmi praktický způsob, jak dodat do těla vitaminy, minerální látky, vlákninu a ještě si na téhle „superpotravině“ můžete pochutnat. Zajímavostí je, že z nutričního hlediska je mléčně kvašená zelenina stejně hodnotná jako ta čerstvá. Fermentace prospívá především naší střevní mikroflóře. Díky přítomnosti probioticky působících bakterií, vláknině a enzymům, je kvašená zelenina dokonce lépe stravitelná než některá čerstvá.
Vlastní fermentaci můžeme popsat jako proces, kdy z obsažených sacharidů a za pomoci bakterií vzniká kyselina mléčná a další látky. Už vám je jasné, proč jsme si kimchi vybrali jako součást jídelníčku při hubnutí? Může nám totiž pomoci příznivě ovlivnit zažívání, snížit hladinu cholesterolu a nastartovat imunitní systém. To všechno jsou plusové body při naší cestě za zdravějším životním stylem a v nejednom případě i za vysněnou postavou.
Kimchi obsahuje antioxidanty
Právě antioxidanty vytváří přirozenou bariéru proti volným radikálům. To oceníte zvláště při nekonečném povalování na sluníčku a vaše tělo vám tak poděkuje, že ho chráníte před předčasným stárnutím a vznikem nádorových onemocnění.
Chcete vědět více o zdravotních benefitech? Shlédněte video – Přínosy Kimchi pro vaše zdravíčko
TIP: Jak si vychutnat Kimchi při grilování
♥ Patříte mezi milovníky grilovaného hermelínu?Do alobalu vložte hermelín na něj lžíci Kimchi, vše zabalte a položte na rozpálený gril. Vaše chuťové buňky budou tančit blahem.
♥ Patříte mezi klasiky? Vychutnejte si Kimchi, či jinou kvašenou zeleninu jako salát vedle vaší grilované pochoutky.
♥ Patříte mezi gurmány? Doporučujeme Kimchi burger, Kimchi cheeseburger, Topinky s Kimchi, či Řepový burger vhodný pro vegany.
Nezapomeňte na studené osvěžení Samahan letní drink a užijte si krásné letní chvilky s přáteli i rodinou.
Kimchi a jiné kvašené deliaktesy Beavia můžete nakoupit na jeden klik – www.ilovekimchi.cz
Helena Takačová Šnajdrová
Nutriční poradenství