Kapr marengo

kapr-marengo-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kapr
4 porce
sůl a pepř
na dochucení
hladká mouka
na obalení
máslo
60 g
cibule
1 ks
žampiony
100 g
červené víno
1 sklenka
rajčata
300 g
česnek
2 stroužky

Postup přípravy:

Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, a když se šťáva pod rybou vysmahne, přidáme očištěné a na tenké plátky pokrájené žampiony. Podlijeme červeným vínem a vmícháme oloupaná a na drobné kostičky pokrájená rajčata. Spolu podusíme a dochutíme rozetřeným česnekem. Podáváme s vařenými brambory.

Tip: Pro lepší chuť rybího masa se doporučuje před zpracováním je osolit a nechat krátce odpočinout. Sůl má schopnost vytáhnout z masa část vody, maso nebude tak „blátivé“.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist