Kachní prsíčka na medu s ostružinami

Suroviny

kachní vykostěná prsíčka (řízky i s kůží)
4 ks
med
5 PL
dezertní víno
5 PL
drcený barevný pepř
1 ČL
sójová omáčka
1 PL
olej
2 PL
citrón
1/2 ks
malý broskvový kompot
1 ks
ostružiny (mohou být i mražené)
2 PL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Prsíčka osolte a nechte chvíli rozležet. V hrnku rozmíchejte med s vínem, citrónovou šťávou, pepřem a sójovou omáčkou. Maso opečte na olejem potřené rozpálené pánvi z obou stran. Přendejte ho do pekáčku, zalijte medovou směsí, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte šťávou z broskví. Nakonec přidejte do pekáčku půlky broskví, trochu ostružin a prohřejte. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Tip: Ostružiny můžete nahradit i jiným ovocem – např. jablky, hruškami, švestkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist