Jemný jablkový dort

Suroviny

středně velkých jablek
6 ks
hladké mouky
350 g
hery
160 g
moučkového cukru
150 g
prášku do pečiva
1 balíček
žloutků
1 ks
rumu
100 ml
rozinek
1 PL
ořechových jader (lze vynechat)
1 PL
mouky na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky, posypte je polovinou dávky cukru, pokapejte rumem a nechte několik hodin (nejlépe do druhého dne) proležet. Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte zbylý cukr, nakrájenou heru a žloutek a vše zpracujte v hladké těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zabalte do fólie a nechte v chladu 30 minut rozležet. Z každého dílu vyválejte kolo velikosti dortové formy. Formu vyložte pečícím papírem a na dno položte těsto, které propíchejte vidličkou. Poklaďte ho okapanými jablky (šťávu zachyťte do misky) a zakryjte druhým plátem těsta. Po obvodu zmáčkněte okraje, povrch propíchejte vidličkou a pokapejte šťávou z jablek. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte do zlatorůžova.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 6:15| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist