Jehněčí špíz se slaninou a česnekem

jehneci-spiz-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

jehněčí kýta
500 g
anglická slanina
100 g
cibule
5 ks
česnek
5 stroužků
olej
4 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
rozmarýn
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na menší plátky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu a cibuli rovněž pokrájíme na plátky a střídavě je napichujeme na kovovou jehlu nebo špejli. Potom utřeme česnek, přidáme rozmarýn, smícháme s olejem a špíz potřeme. Odložíme do chladna odpočinout. Vložíme pod gril nebo v hodně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky, doplníme hlávkovým salátem.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.5.2023 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist