Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Suroviny

jehněčích kotlet vcelku
1 kg
slaniny
150 g
vývaru (i z kostky)
5 dcl
větší cibule
1 ks
menšího svazku rozmarýnu
1 ks
hlavičky česneku
1 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vložíme očištěné maso a potřeme ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidáme rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme přiklopené ještě asi 40 minut. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu v pekáčku prudce svaříme na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájíme na jednotlivé kotlety a podáváme přelité hustou šťávou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 3:47| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist