Jednoduchá paštika se slaninou

jednoducha-pastika-1100x618.jpg Zdroj: profimedia

Suroviny

vepřová játra
500 g
cibule
2 ks
olej
dle potřeby
slanina
150 g
vejce
3 ks
sádlo na vymazání hrnku
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
hřebíček
3 g
muškátový oříšek
3 g
pepř
1,5 g
tymián
1,5 g
bobkový list
1 ks

Postup přípravy:

Paštika: 500 g vepřových jater, 2 cibule, olej, 150 g slaniny, 3 vejce, paštikové koření, sádlo na vymazání hrnku, pepř a sůl

Paštikové koření: 3 g hřebíčku, 3 g muškátového oříšku, 1,5 g pepře, 1,5 g tymiánu, 1 bobkový list

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Syrová odblaněná játra nakrájená na proužky společně s osmahnutou cibulí umeleme dvakrát na strojku na maso. Játra přendáme do mísy, přidáme vejce, nakrájenou slaninu, nasekané a namleté koření, osolíme a vše vyšleháme metličkou. Do sádlem vymazaného většího hrnku nalijeme játrovou směs asi do ¾. Vaříme na páře asi 2 hodiny. Vychladlou paštikou plníme košíčky z listového těsta a podáváme jako předkrm.

Další recept ve videu:

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.10.2023 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist