Femina.cz > Vše o celebritách > Jak podnikají české celebrity?
Jak podnikají české celebrity?
Pokud zvažujete, že si otevřete obchod a vyděláte majlant, měli byste mít celou akci pečlivě rozmyšlenou. Každý není duchem obchodník, a tak se může lehko stát, že byste mohli přijít na buben. Přečtěte si, jak jsou na tom s podnikáním naše celebrity – třeba vás to inspiruje a možná odradí…
Dara Rolins a obchod s nábytkem
U Dary bychom spíše čekali, že rozjede nějakou novou módní značku, než že se začne přiživovat prodejem nábytku. A jak že ji vlastně celá tahle šílenost napadla? Jednoduše. Může za to pouze a jenom zhýčkanost. Při zařizování svého domu procestovala půlku světa, ale nikde neměli vybavení, které by ji uchvátilo. Rozhodla se tedy vyhledat nejlepší designéry na světě, kteří jí s nelehkým úkolem pomohli. Díky nim také otevřela obchod o rozloze 300 m2 v pražském Karlíně, ve kterém si prý vyberou všichni.
Bendová s manželem: Budou pronajímat byty!
Dalo by se říct, že si Alice Bendová se svým manželem Vaškem Bendou hodlají otevřít takovou malou realitku. Vlastní totiž dům naproti pražskému Výstavišti, na jehož rekonstrukci si dvojice půjčila závratných 15 milionů korun. A rozhodně ne proto, aby se do kolosu přestěhovala. Mají vlastní domeček a tento dům tak berou jako investici do budoucna. Je tedy jasné, že chtějí být na stáří dobře zajištěni – živit se penězi nájemníků není tak špatný nápad. Jen aby bylo pořád na splácení hypotéky… Držíme palce!
Gaislerová v roli cukrářky
Aňa Gaislerová chtěla být už od dětství prodavačkou a před dvěma roky se jí sen splnil. Otevřela si totiž v Praze vlastní cukrárnu. Ze začátku musela perné chvilky zvládat sama – ve svém ráji trávila veškerý volný čas a dokonce i obsluhovala zákazníky. Sama o sobě tvrdí, že na sladké moc není, zajímalo by nás tedy, jak se takový člověk ve světě dortů orientuje. Aňa však neprahla po cukrárně jako takové. Chtěla vytvořit místo, kde si její zákazníci odpočinou a dají si nejen něco na zub, ale klidně si otevřou lahvinku vína a pochutnají si třeba na dobrém sýru. Před rokem se však Aňa Gaislerová rozhodla cukrárnu prodat a naplno se věnovat filmu. Takže pokud jste se dočetli v bulváru o krachu a „zavíračce“, rozhodně neberte tyto výplody redaktorů vážně, cukrárna je stále na stejném místě a nadále funguje!