Jablečný perník

pernik1-1100x618.png Zdroj: sencor

Suroviny

jablek (větší)
200 g
hladké mouky
150 g
polohrubé mouky
150 g
cukru krupice
150 g
mléka
250 ml
oleje
150 ml
kakaa
2 lžíce
kypřící prášek do perníku
1 ks
vejce
2 ks
máslo na vymazání
dle potřeby

Postup přípravy:

1. ) Troubu předehřejeme na 175 °C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky.

2) Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme. Poté z nich vymačkáme co nejvíce vody.

3) Ve větší míse smícháme obě mouky, cukr, mléko, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a obě vejce. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.

4) Přidáme jablka a opět promícháme. Takto připravené těsto nalijeme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme zhruba 45 minut. Zda je perník hotový, zkontrolujeme špejlí.

5) Perník před podáváním můžete ještě ozdobit polevou. Buď klasickou citronovou, nebo jej pomažte marmeládou a polijte rozpuštěnou čokoládou.

Tip: Základem těsta jsou, podobně jako u závinu, nastrouhaná jablka, která se pak mísí s ostatními ingrediencemi. Domácí kuchyňský robot SencorSTM 7900SS se (nejen) v tomto případě stane tvým nejlepším pomocníkem a parťákem. Díky metle se stěrkou perfektně spojí všechny suroviny, aniž bys pak na dně nacházela nepromíchané části a výkonný motor, který se postará, aby vše hladce šlapalo.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.9.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist