Jablečný aspik se zázvorem a rozinkami

jablecny-aspik-se-zazvorem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kyselejší jablko
3 kg
citrón
2 ks
celá skořice cca 10 cm dlouhá
1 ks
krystalový cukr
200 g
zázvor
30 g
rozinka
50 g

Postup přípravy:

Na 1 l šťávy: 200 g krystalového cukru, 30 g zázvoru, 50 g rozinek

Neoloupaná jablka omyjte, nakrájejte na čtvrtky, srovnejte do kastrolu a zalijte vodou, aby byla těsně ponořená. Přidejte šťávu z citrónů a skořici a při nižší teplotě je zvolna zakryté duste až budou měkká, nikoli však rozvařená. Během vaření ani potom je nemíchejte. Pak je přeceďte přes větší cedník vyložený ubrouskem. Když šťáva prokape, nejlépe přes noc, vařte ji prudším varem až z ní zůstanou dvě třetiny. Během varu sbírejte pěnu. Pak šťávu odměřte. Na 1 l šťávy dejte cukr, zázvor a rozinky podle rozpisu výše a vařte dalších 15 – 20 minut. Zkuste kápnutím na studený talířek, je-li rosol dostatečně hustý. Není-li, ještě chvilku ho povařte. Potom rosol nalijte do sklenic, zavíčkujte a sterilujte – sklenice o objemu 200 ml cca 10 minut při 90 °C.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.7.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist