Indonéský kebab

Suroviny

vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
1,2 kg
jemně nasekaná šalotka
3 ks
jemně nasekané stroužky česneku
2 ks
chilli
1/2 lžičky
mletý koriandr
2 lžičky
mletý zázvor
2 lžičky
sójová omáčka
45 ml
vinný ocet
30 ml
rostlinný olej
30 ml

Postup přípravy:

Filety pokrájejte podélně na tenké proužky a stejným způsobem nakrájejte i maso z prsíček. Přísady na marinádu dejte do mísy a dobře promíchejte. Do mísy přidejte proužky kuřecího masa a důkladně je promíchejte s marinádou. Mísu zakryjte průhlednou fólií a dejte nejméně na 3 hodiny do chladu. Maso napíchejte na předem namočené špejle, na každou počítejte se 3 kousky, každý mírně zakruťte. Špízy grilujte 5-7 cm od zdroje tepla po dobu 2-3 minut, až maso zhnědne. Pak špízy otočte a grilujte další 2-3 minuty. Kebab podávejte se zeleninovým salátem a kečupem nebo koriandrovou nebo jinou omáčkou.

Hodnocení

1.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist