Hruška – účinný pomocník při detoxu, hubnutí i nadýmání

Hrušky jsou již stovky let šlechtěny tak, abychom se mohli těšit z těchto sladkých plodů, pouze málo lidí je však seznámeno s jejich výjimečnými schopnostmi čištění organismu.

Hrušky jsou často kritizovány za to, že mají malou trvanlivost a malý obsah vitamínu C. Tato skutečnost je ovšem nesrovnatelně vyvážena dalšími účinnými látkami, které jsou ideální především pro detoxikaci a správné trávení.

Od cév až po vylučování a hubnutí

Hitem současnosti je detoxikace a čištění organismu. Právě na to je hruška zcela ideální. Hruška obsahuje vyvážený poměr vitamínů a minerálů pro udržování správné hladiny cholesterolu v krvi, za ten může vděčit hlavně pektinu. Je v ní velmi vysoký obsah vlákniny, díky tomu je oblíbeným prostředkem pro zpevnění a uzdravení zkornatělých cév. U malých dětí i dospělých se hrušky doporučují na trávení.

Mnohem lepší, než chemické přípravky, je hrušková šťáva z čerstvých hrušek nebo i kompotů, výrazně podpoří trávení a obzvláště rodičům ušetří mnoho vrásek s jejich uplakanými ratolestmi, kterým pomůže od bolavého bříška.

Hrušky jsou ideální pro všechny a to i pro cukrovkáře. Obsahují sice cukr, ovšem fruktózu, která je pro tělo neškodná.

článek

Hubnutí s hruškami

Hrušky mohou váš organismus doslova nakopnout a dodat rytmus vašemu nevyváženému trávení. Pokud máte v plánu odtučňovací nebo detoxikační dietu, tak na ní je hruška zcela ideální. Při běžné konzumaci jídel se v těle hromadí mnoho kyselin, které způsobují nevolnost a problémy s trávením. Hruška tyto kyseliny snadno neutralizuje a již do hodiny a půl se dostane do tlustého střeva, kde zamezí hnilobným procesům a také nadýmání.

Častým problémem diet je chuť na sladké, hruška vám může skvěle nahradit sladkosti a i při vyšší konzumaci se nemusíte bát přibírání. Navzdory fruktóze se vám zrychlí metabolismus a dostane se do rovnováhy. Samotná hruška je z více než 80% tvořena vodou. Při pravidelné konzumaci lze vysadit umělý příjem minerálů, hruška je bohatá na sodík, draslík, brom, fosfor, železo, zinek a jód. Jsou tu obsaženy i vitamíny C, B, A a P, dále celá škála stopových prvků.

Konzumace a další použití

Hrušky lze konzumovat na mnoho způsobů, pro malé děti je ovšem ideální hrušku uvařit a podávat rozvařenou, nebo nejlépe jako hruškovou šťávu. Díky horšímu skladování a nízké trvanlivosti je také ideální hrušky zavařovat a konzumovat je jako kompot. Během sezony je však ideální je konzumovat v celku, pokud jsou tvrdé, tak je nastrouhat. V průběhu roku je vhodné hrušky konzumovat i jako křížaly, jakožto sladkou náhradou nezdravých sladkostí s umělými barvivy.

Z hrušek si lze vytvořit i pleťovou masku, která pomáhá zjemnění a vypnutí pokožky. Účinky hrušek je dobré nepodceňovat a především maminky by měly dbát na to, aby jejich děti měly jejich dostatečný přísun.

Foto zdroj: profimedia.cz

10.2.2014 8:00| autor: Redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist