Hrnková smetanová bublanina

Suroviny

polohrubé mouky
2 hrnky
pískového cukru
1 hrnek
smetany
1 hrnek
prášek do pečiva
1 ks
vejce
3 ks
třešně, meruňky
tuk na vymazání plechu
1 ks
mouka na vysypání plechu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Vejce prošleháme v míse s cukrem nejlépe metličkou, ale můžeme použít i vidličku, přidáme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vše zpracujeme na lité těsto. Plech na pečení vymažeme tukem a hojně vysypeme moukou a to i okraje plechu. Připravené těsto vlijeme na plech, poklademe třešněmi a okamžitě vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova. Po upečení necháme moučník vychladnout, pak bublaninu, pocukrujeme a nakrájíme na dílky. Hrnek je 250 ml.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 18x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2014 2:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist