Hovězí plátky s cibulí a párkem

Suroviny

plátky hovězího masa, nejlépe roštěnce
4 ks
sádla nebo oleje
2-3 PL
velká cibule
1 ks
rajského protlaku
1 PL
světlého piva
250 ml
hladká mouka na obalení
sůl, drcený kmín
cibule, osmažená, nakrájená na kolečka
1 ks
opečené párky
4 ks

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na části tuku dozlatova osmahneme. Plátky masa lehce naklepeme a po obvodu mělce nakrojíme, aby se při opékání nekroutily. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na připravený cibulový základ. Přidáme rajský protlak, zalijeme pivem a zvolna dusíme do měkka. Měkké maso rozdělíme na talíře, každou porci obložíme zvlášť osmaženými kroužky cibule a opečeným párkem. Maso přelijeme šťávou z piva a protlaku.

Příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory, vařené nebo pečené brambory, dušená rýže, pečivo, dušená zelenina, saláty z čerstvé zeleniny

Pro zvýraznění chuti můžeme před přípravou maso prošpikovat slaninou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist