Hovězí plátky na víně

hovezi-platky-na-vine-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí plátky
4 ks
cibule
2 ks
rajčata
6 ks
kečup
1 lžíce
česnek
3 stroužky
tymián
na dochucení
červené víno
1,5 dcl
hovězí vývar
1 dcl
hroznové víno
hrst
sůl a pepř
na dochucení
hladká mouka
na obalení
olej
na opečení

Postup přípravy:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme moukou a po obou stranách opečeme na oleji. V jiném kastrole na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vínem a vývarem. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, tymián, kečup a povaříme. Pak omáčku propasírujeme na maso a na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před dokončením přidáme zrníček zbavené půlky hroznového vína. Podáváme s rýží, bramborem nebo pečivem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist