Hovězí maso po provensálsku

Suroviny

libové hovězí maso
4 plátky
brambor
4 ks
žampion
4 ks
mrkev
4 ks
rajče
4 ks
vodnice - větší bílá ředkvička
2 ks
malá cuketa
1 ks
cibule
1 ks
cibule červená
1 ks
olivový olej
2 PL
provensálské bylinky
1 hrst
malý rajský protlak
1 ks

Postup přípravy:

Brambory oloupeme,nakrájíme na půlměsíčky, stejně si připravíme vodnici a mrkev. Cuketu neloupeme, ale rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na půlměsíčky. Žampiony na plátky, cibuli na jemné kostičky. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na. Jádřince ale nevyhazujeme.

Do hluboké pánve dáme olej a na něm zprudka osmažíme plátky masa. Jakmile se zatáhne, vyndáme maso a do oleje vložíme cibulku a jádřince z rajčat. Cibulku necháme lehce zesklovatět, poté přidáme maso, osolíme, opepříme, dáme provensálské bylinky a přidáme všechnu ostatní zeleninu. Podlijeme sklenicí vody a necháme dusit cca 40 minut, podle masa. Jakmile je měkké, zahustíme protlakem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist