Hovězí maso dušené na pivě s česnekem

Suroviny

zadní hovězí maso
600 g
pivo
250 ml
voda
70 ml
bujón
1/2 kostky
česnek
2 stroužky
cibule
1 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti
sádlo
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Orestujeme na sádle s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí a oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku. Opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody, ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu, přilijeme polovinu piva a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Pak přidáme zbylé pivo a odkryté dusíme, až se odpaří polovina tekutiny a maso bude měkké.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.6.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist