Hovězí guláš na mexický způsob

Suroviny

hovězí přední maso
1 kg
cibule
3 ks
rajský protlak
1 dcl
stlerilovaný hrášek
5 PL
sůl, mletý černý pepř
1 špetka
teplá voda
100 ml
hladká mouka
50 g
tuk
1 ks
rýže
1 balení

Postup přípravy:

Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, přidáme cibuli očištěnou a nakrájenou na drobno, potom osmahnutou na tuku v hrnci. Vložíme nakrájené maso, které zprudka osmahneme, osolíme, dochutíme pepřem a rajským protlakem, vše krátce podusíme ve vlastní šťávě. Nakonec směs podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a cca 30 minut povaříme, před koncem varu přidáme 3 lžíce sterilovaného zeleného hrášku a vložíme maso, aby se nám prohřálo. Zvlášť uvaříme rýži, do které zamícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku. Guláš servírujeme tak, že do středu masového talíře dáme kopeček hráškové rýže a kolem nalijeme horký guláš.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2015 1:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist